Bruiloft

Aanvrager: Koen & Pim

Op vrijdag 20 september 2013 trouwen Koen en Pim in het Paushuize in Utrecht. Een bijzonder moment in hun leven. Wanneer u Koen en Pim graag een cadeau wilt geven voor hun huwelijk, vragen zij dit te doen met een gift aan Vrienden UMC Utrecht. Het geld zal worden besteed aan onderzoek naar en de behandeling van hersentumoren. Ruim een jaar geleden is bij Pim een hersentumor geconstateerd. Kort daarna is hij geopereerd in het UMC Utrecht. Na een intensieve en spannende periode zien Koen en Pim de toekomst met vertrouwen tegemoet. Onderzoek naar hersentumoren is enorm belangrijk. Koen en Pim willen op deze manier graag een bijdrage leveren voor iedereen met een hersentumor.

Project gerealiseerd

Meer informatie

Totale opbrengst: € 4.035,-
Gerealiseerd in 2013

Doneren kan op drie manieren

Er zijn drie manieren waarmee u een donatie kunt doen:

1. Via iDEAL door te klikken op de knop DONEER.

2. Via een overboeking op 69.91.00.135 t.n.v. Stichting Vrienden UMC Utrecht o.v.v. 'Bruiloft Pim & Koen'

3. Via een envelop op de bruiloft

Via Vrienden UMC Utrecht - de goededoelenorganisatie binnen het UMC - wordt ervoor gezorgd dat de donaties volledig ten goede komen aan de projecten die hieronder worden beschreven. Na de bruiloft zult u via deze website worden geïnformeerd over het resultaat van de actie.

Over het onderzoek naar en behandeling van hersentumoren

Hersentumoren (gliomen) zijn gezwellen in de hersenen die ontstaan door overmatige celdeling. Er zijn veel verschillende soorten hersentumoren, sommige zijn goedaardig, sommige zijn kwaadaardig. De behandeling van hersentumoren verschilt per soort. Het UMC Utrecht is sinds jaren het grootste centrum voor neuro-oncologische chirurgie in Nederland. Jaarlijks worden in het UMC Utrecht meer dan 365 nieuwe patiënten geopereerd aan een hersentumor, waarvan 45 onder wakkere condities. Resultaten om op zichzelf al trots op te zijn. Toch wil het UMC Utrecht het neuro-oncologisch centrum verder uitbreiden en de concentratie van de zorg verhogen.

Uw bijdrage

Met de ontvangen giften kan worden bijgedragen aan de volgende twee nieuwe projecten: 

1. Een betere detectie van pseudoprogressie bij glioblastomen

Dit is een project waarin het UMC Utrecht onderzoekt hoe bestaande en nieuwe radiologische technieken (MRI en andere technieken) kunnen worden gebruikt om tumorgroei te onderscheiden van de effecten van de behandeling (pseudoprogressie genoemd). Hiermee kunnen patiënten sneller duidelijkheid krijgen over het verloop van hun behandeling. Het geld wordt gebruikt voor de kosten van het uitwisselen van kennis en gegevens in een samenwerking met Ohio State University.

2. Cognitieve stoornissen bij mensen met gliomen

In dit project wordt gekeken naar de samenhang tussen de biologische kenmerken van hersentumoren en cognitieve klachten, zoals problemen in geheugen, taal, enzovoort. Deze kennis is van belang om cognitieve klachten bij gliomen te kunnen voorspellen en - uiteindelijk - te kunnen voorkómen. Het geld wordt gebruikt voor het verrichten van de eerste laboratorium-metingen in een kleinschalig pilot-project in het UMC Utrecht.

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail