Hart- en Vaatcentrum

Aanvrager: Professoren Pieter Doevendans & Rick Grobbee

Het UMC Utrecht is hét Hart- en Vaatcentrum van midden-Nederland. Ons doel: minder hart- en vaatziekten bij onze patiënten. Hieraan werken wij iedere dag tijdens de patiëntenzorg, door wetenschappelijk onderzoek en door onderwijs.

De ambitie van het UMC Utrecht Hart- en Vaatcentrum voor de patiënt: hier klopt alles voor u!

Hart-en-vaatcentrum.png
Doneer

UMC Utrecht Hart- en Vaatcentrum

Het hart- en vaatcentrum is een belangrijke schakel in de behandeling van hart- en vaatziekten in heel Nederland. Ook is het UMC Utrecht voor een aantal behandelingen een internationaal referentiecentrum.Daarnaast worden patiënten uit heel Nederland behandeld met een complexe aandoening. Zo zijn in 2014 1.120 open hartoperaties en 52 harttransplantaties uitgevoerd.

HV-CentrumUMCU.jpg
Hart- en Vaatcentrum in het UMC Utrecht

Er is nog veel medisch onderzoek nodig voor betere behandeling en preventie voor hart- en vaatpatiënten. Daar hebben we u voor nodig. Hartspecialisten doen medisch wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van hartaandoeningen als hartfalen, ritmestoornissen, hartkleplijden en naar erfelijke hartziekten. Hierdoor wordt steeds meer kennis vergaard over het ontstaan en het verdere beloop ervan. Door te investeren in medisch wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer over het ontstaan van hartaandoeningen. Zo komen we tot betere diagnostiek, behandelingsmethoden en optimale preventie van hartaandoeningen.

Uw steun is nodig

Geld voor onderzoek is beperkt. Daarom hebben wij uw steun hard nodig. Helpt u mee de patiëntenzorg voor hart- en vaatziekten te verbeteren? Doneer direct aan het UMC Utrecht Hart- en Vaatcentrum!

Geeft u liever aan een specifiek project? Bekijk dan het actuele overzicht met projecten.

Nieuwsberichten

12-07: Uniek implantaat zorgt voor force daling hoge bloeddruk.

 

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail