UMC Utrecht Hersencentrum

Aanvrager: Professor Jeroen Pasterkamp, voorzitter a.i. speerpunt Brain

In het UMC Utrecht Hersencentrum vindt u de beste professionals die zich bezighouden met hersenaandoeningen. In ons ziekenhuis werkt de top op het gebied van zorg en onderzoek samen, zodat een patiënt de beste behandeling krijgt. Nu en in de toekomst. Er zijn vijf aandachtsgebieden: beroerte, epilepsie, spierziekten (met name ALS), psychotische stoornissen (met name schizofrenie en bipolaire stoornissen) en ontwikkelingsstoornissen (met name ADHD en autisme). Om de behandelmogelijkheden te verbeteren is er meer wetenschappelijk onderzoek nodig. Onderzoek dat u kunt steunen. Helpt u de zorg voor onze patiënt te verbeteren?

Hersencentrum.png
Doneer

UMC Utrecht Hersencentrum: van onderzoek naar zorg

Binnen onderzoek, onderwijs en zorg concentreren onze teams zich op de eerder genoemde aandachtsgebieden. Zo tillen wij de zorg voor de patiënt naar een hoger plan. Het UMC Utrecht Hersencentrum biedt een unieke combinatie van neurologie, psychiatrie, neurowetenschappen, neurochirurgie en revalidatie. Ziekteprocessen worden tot in detail onderzocht en tegelijkertijd wordt de link met patiëntenzorg gegarandeerd. Van preventie en behandeling tot nazorg en revalidatie. 

Geef aan een specifiek project

Geef uw steun!

We weten nog lang niet alles over hersenziekten. Daarom is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig om hier meer kennis over te verkrijgen en de behandelmogelijkheden te verbeteren. Helpt u ons daarmee? Doneer dan direct aan het UMC Utrecht Hersencentrum

Geeft u liever aan een specifiek project?

Het is ook mogelijk om aan een specifiek project te geven zoals hersenaneurysma's, ALS, behandeling psychose of de afdeling psychiatrie.

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail