Oogonderzoek

Aanvrager: Afdeling Oogheelkunde UMC Utrecht

Mensen zijn visueel ingesteld. Een aandoening aan het oog kan zowel pijnlijk als beperkend zijn in het dagelijks leven.

In het UMC Utrecht wordt specialistische oogheelkundige zorg geleverd en wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de oorzaak en behandelmethoden van blindheid. Onderzoek is dé stap naar nieuwe inzichten in oogaandoeningen. Dit is noodzakelijk bovendien gezien het stijgende aantal blinden en slechtzienden in Nederland (prognose >350.000 mensen in 2020).

iStock000005733150Large.jpg
Doneer

Oogheelkunde in het UMC Utrecht

De afdeling Oogheelkunde is een landelijk centrum voor kinderen en volwassen. In het bijzonder voor patiënten met oogontstekingen en met hoorn- en netvliesaandoeningen. Patiënten worden begeleid door een team van deskundige en toegewijde oogartsen, verpleegkundigen en oogheelkundig assistenten.

Financiering gezocht voor onderzoek

Donaties voor oogheelkundig onderzoek zijn ontzettend waardevol om extra onderzoek te kunnen doen. Een voorbeeld van een onderzoek waarvoor het geld concreet wordt ingezet is:

'Kanker of ontsteking in de oogkas? Steun onderzoek naar nieuwe mogelijkheden voor een bloedtest!'
 
Twee van de meest voorkomende ziekten in de oogkas zijn een bepaalde vorm van kanker (een lymfoom) en een bepaalde vorm van auto-immuun ontsteking.
 
Deze aandoeningen zijn in sommige gevallen zeer moeizaam uit elkaar te halen. Terwijl met de juiste behandeling blindheid en ernstig lijden voorkomen kunnen worden, met een betere levensverwachting bovendien. Daarom is een betere bloedtest is noodzakelijk!
 
Met nieuwe technieken kunnen onderzoekers in het bloed naar factoren kijken die zeer specifiek kunnen zijn voor een lymfoom of een auto-immuun ontsteking om zo een bloedtest te ontwikkelen. Deze test geeft vervolgens inzicht in de mogelijke ziekte in de oogkas, waarop de behandeling kan worden afgestemd. Voor een volledig onderzoekstraject om een bloedtest te realiseren is financiering nodig!

Steun direct oogheelkundig onderzoek in het UMC Utrecht.

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail