Bedhoodie: meer privacy voor patiënten in het ziekenhuisbed

Aanvrager: drs. Nicole Plum, projectleider patiëntenperspectief Cancer Center

Toen Anja van Heuvelen werd opgenomen in het UMC Utrecht voor een operatie bracht zij veel tijd door in een ziekenhuisbed. Op de kamer, maar ook onderweg van en naar verschillende afdelingen. “Tijdens al die verplaatsingen door het ziekenhuis voelde ik me behoorlijk opgelaten. Het lijkt alsof iedereen je aan zit te staren, terwijl ik op zo’n moment juist heel erg behoefte had aan privacy.”

Om patiënten meer privacy te geven in het ziekenhuisbed ontwikkelt het UMC Utrecht Cancer Center de bedhoodie. Een op het bed te bevestigen, beweegbare kap die naar wens kan worden uitgeklapt. Men kan zo zelf kiezen voor meer privacy. De bedhoodie beschermt daarnaast tegen licht, geluid en tocht.

bedhoodie

Status

Totale projectkosten: € 26.120,-
Nog nodig: € 25.474,-

Doneer

De bedhoodie is bedacht in samenspraak met patiënten, wetenschappers van de TU Delft en zorgverleners van verschillende ziekenhuizen. “Een dergelijk concept bestaat op dit moment nog niet in de zorg. Dit zou een primeur zijn voor het UMC Utrecht”, aldus initiatiefnemer Nicole Plum, projectleider in het UMC Utrecht Cancer Center.

Op dit moment wordt geld ingezameld voor het eerste prototype van de bedhoodie, die vervolgens getest wordt in het UMC Utrecht. De totale kosten voor deze fase: ruim 25.000 euro. Om stappen te zetten in dit project hebben we uw hulp nodig! Doneer daarom via onze website en blijf op de hoogte van de laatste vorderingen. 

Waarom steunt Vrienden UMC dit project?

Een ziekenhuis is een drukke plek, waar veel ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Privacy is daarom een belangrijke vereiste voor een prettiger ziekenhuisverblijf. De bedhoodie draagt wat ons betreft direct bij aan fijnere omstandigheden voor de patiënt van nu. Daarom steunt Vrienden UMC Utrecht dit project.

In de media

21 juli 2017 Algemeen Dagblad
UMC Utrecht wil 'Bedhoodie' voor privacy patiënten. 

21 juli 2017 DUIC
UMC wil meer privacy voor patiënten met de ‘bedhoodie’

27 juli 2017 Artsenkrant
'Bedhoodie' moet patiënten meer privacy geven

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail