Regeneratieve geneeskunde & Stamcellen

Aanvrager: Professor Marianne Verhaar

Je lijf is ‘gemaakt’ van wat ooit een zaadcel en een eicel was. Daarmee heeft je lichaam zelf alles gebouwd: bot, hersenen, organen… Wat kan de geneeskunde met deze capaciteit, nu en in de toekomst? Regeneratieve geneeskunde is erop gericht om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die slim gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Regeneratieve geneeskunde is een snelgroeiend gebied van biomedisch onderzoek en technologie die de zorg van de toekomst baanbrekend kan veranderen voor de patiëntenzorg.

RMstamcellen.png
Doneer

Het UMC Utrecht heeft een centrum voor Regeneratieve Geneeskunde. Doel is het ontwikkelen van nieuwe stamcel- en regeneratieve therapieën voor patiënten. Het centrum werkt aan dit doel door de volgende activiteiten:
• het doen van hoogwaardig biomedisch onderzoek
• het trainen en opleiden van toekomstige biomedische professionals
• het samenbrengen van wetenschappers die aan humane en diermodelen werken met clinici en biomateriaaldeskundigen, zodat zij hun kennis en expertise kunnen integreren en de ontwikkeling van aangepaste therapie voor individuele patiënten bevorderen

Een voorbeeld waarbij in de kliniek regeneratieve geneeskunde en stamcellen worden toegepast is de Utrecht Mobility Clinic.

Doneer direct aan meer onderzoek naar Regeneratieve geneeskunde & Stamcellen.

Meer weten over Regeneratieve geneeskunde & Stamcellen?

Het nummer van Hoe Gaat Het? van februari 2014 stond in het teken van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek. In het blad zijn onder meer artikelen te lezen over het driedimensionaal printen van biologisch weefsel en over het herstellen van knieletsel met stamcellen. Open hier Hoe Gaat Het?, februari 2014.

Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail