Het laatste nieuws

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht is één van de grootste ziekenhuizen van Nederland. De Stichting werft geld om vernieuwingen en onderzoek (sneller) mogelijk te maken die ten goede komen aan de patiënt. Via twitter en facebook delen wij graag het laatste nieuws met u. Ook kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Onderzoek naar pijn en stress bij te vroeg geboren baby’s

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 14.000 baby’s te vroeg geboren. Deze kwetsbare allerkleinsten liggen vaak maanden in een couveuse op een neonatale intensive care afdeling. Deze opname gaat, door intensieve behandelingen en de prikkels die hiermee gepaard gaan, helaas samen met pijn en stress. Belangrijke organen zoals de hersenen en longen, zijn bij deze kinderen nog onrijp en kunnen hierdoor beschadigd raken. Dit heeft levenslange grote gevolgen.

sadbaby3 Lees meer >
Aangenamer verblijf voor patiënten psychiatrische afdeling

“De psychiatrie is geen sector die vaak in de spotlight staat, terwijl ook deze patiënten dat zo verdienen”. Verpleegkundig zorglijnhoofd Psychiatrie Fleur Muller zette afgelopen jaar een actie op voor alle patiënten van de afdeling. Samen met de dames van Ladies’ Circle 56 - Utrechtse Heuvelrug kwam Fleur voor hen in actie. Dat bracht ruim €3.500,- op om het verblijf van patiënten op de afdeling aangenamer te maken! Met de opbrengst zijn er talloze spullen gekocht: van kussens en plaids tot spelletjes, sjoelbakken en bluetooth muziekboxen.

FleurMuller ladiescirclelevering Lees meer >
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail