3e editie Tandemtocht in het teken van onderzoek naar hartfalen

Van 1 tot en met 5 juli 2015 start de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. In aanloop van dit evenement organiseert Velotours samen met het Hart- en vaatcentrum UMC Utrecht op zondag 21 juni een tandemtocht. Tijdens deze fietstocht van 40 kilometer klimmen (hart)patiënten, artsen, vrienden en familie samen op een tandem om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar erfelijke hartfalen. De route van de tocht loopt langs mooie plekken door de provincie Utrecht. Het doel is om 100.000 euro bij elkaar fietsen.

tandemtocht.png

Iedere deelnemer van de Tandemtocht gaat de uitdaging aan om minimaal 500 euro te werven bij familie, vrienden, kennissen en collega’s via een eigen actiepagina. Via het goede doel Vrienden UMC Utrecht komt het geld van de Tandemtocht terecht bij het onderzoek naar erfelijke hartfalen. Deelnemen aan de Tandemtocht is gratis en de organisatie zorgt voor een tandem en een mooi parcours.

Flyer.jpg

Hartfalen

Hartfalen is een ernstige aandoening waarbij de pompfunctie van het hart minder goed is. Hierdoor komt te weinig zuurstof bij de weefsels en houden patiënten vocht vast. In Nederland leven 300.000 patiënten met hartfalen. Patiënten met erfelijke hartaandoeningen hebben bij de geboorte al een verhoogd risico op het krijgen van bijvoorbeeld een hartspierziekte door een verkeerde aanleg. Bij erfelijke hartaandoeningen is er iets mis met de bouw of de werking van het hart waardoor het hart minder goed werkt. Hierdoor kunnen klachten als hartfalen optreden.

Opbrengst naar onderzoek hartfalen

Hartfalen is (nog) niet te genezen. Daarom is meer onderzoek nodig om uit te zoeken waardoor mensen hartfalen krijgen of daaraan zelfs plotseling overlijden. De oplossing ligt besloten in het DNA en het Hart- en vaatcentrum UMC Utrecht wil graag de sleutel in handen krijgen. Meer onderzoek naar het DNA van deze patiënten leidt tot meer inzicht. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat artsen patiënten met hartfalen beter kunnen behandelen.

Fiets ook mee!

Wilt u het onderzoek naar hartfalen steunen? Fiets dan ook mee! Deelnemen aan de Tandemtocht is gratis en de organisatie zorgt voor een tandem en een mooi parcours. Deelnemers kunnen hun eigen actie starten via het actieplatform JustGiving. 

[YouTube id=wlEamwldl6E width=480 height=315] [/YouTube]
Tandemtocht 2014

Gepubliceerd op 2015-04-14(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail