LIVE: Catharijneconferentie 2014

In dit liveblog houden wij vandaag de activiteiten van de Catharijneconferentie 2014 in de gaten! Volg vanachter je pc, tablet of smartphone wat er allemaal te doen is!  Twitter mee via #CC2014!

Facebook_2.png

Catharijneconferentie geslaagd!

We kijken terug op een zeer geslaagde Catharijneconferentie 2014! Wilt u de conferentie nog eens terug zien? 

Bekijk dan het foto-album op Google+

 

17:00 uur:
De dertiende editie van de Catharijneconferentie zit er weer op. Het was een geslaagde dag vol inspirerende sprekers, prachtige kunst en aandacht voor onderzoek in het UMC Utrecht. Namens Vrienden UMC Utrecht willen wij graag iedereen bedanken. Tot over twee jaar!  

16:30 uur:
Tijdens de Catharijneconferentie heeft Vrienden UMC Utrecht met betrokken kunstenaars uit de regio een expositie samengesteld: ‘Kunst voor het goede doel’. Op deze expositie is het werk van verschillende kunstenaars te bewonderen en te koop. Er kan dus ook gedoneerd worden door middel van het kopen van kunst.

Jeanneke Claassen maakt schilderwerken met olieverftechniek van herkenbare Utrechtse plekken. Jeanneke is werkzaam als verpleegkundige in het UMC Utrecht. “Ik vind het bijzonder om met deze expositie op een andere manier een bijdrage te kunnen leveren aan vernieuwingen in de zorg”. 

Colijn van Noort stelt panorama’s en landschapsfoto’s ter beschikking tijdens de expositie van de Catharijneconferentie. Alle werken van de professionele fotograaf zijn gemaakt in de provincie Utrecht.

DutchStreetPhoto is een collectief van de fotografen Gerard Til en Michiel Wijnbergh. Hun straatfoto’s vormen een dagboek met dagelijkse toevalligheden die de stad en haar mensen op een geheel eigen wijze laten zien. 

16:00 uur:
De conferentie wordt afgesloten en de gasten kunnen nog even blijven napraten op de borrel. 

De prijs

 

15:40 uur:

Dr. Mali neemt de prijs in ontvangst

Prof. Dr. Peter Luijten reikt prijs uit

Prof. Dr. Peter Luijten reikt prijs uit

Het moment is daar: de uitreiking van de Catharijneprijs 2014! Gefeliciteerd Prof. Dr. Willem Mali. Prof. Dr. Peter Luijten overhandigd de prijs aan hoogleraar radiologie Mali. 

 

15:05 uur:

Prof. Dr. Chrit Moonen, hoogleraar beeldgestuurde moleculaire interventies, en Drs. Hans Kleine Schaars, Sr. Director Oncology Solutions Benelux bij Philips Healthcare, vertellen ons over de toekomst van opereren zonder snijden (afbeelding hierboven). 

Prof. Dr. Lafeber over de behandeling van artrose

14:30 uur:
De behandeling van artrose is een grote medische uitdaging. Prof. Dr. Floris Lafeber, hoogleraar experimentele reumatologie, en Prof. Dr. Marianne van der Steen, director master of business innovation & entrepreneurship bij Health UMC Utrecht, bespreken de baanbrekende behandelmethode van knie-artrose. 

14:20 uur:
Ben Verwaaijen, de voorzitter van de Raad van Toezicht,  vertelt over Vrienden UMC Utrecht. Hij presenteert voor het eerst de nieuwe film van Vrienden UMC Steunt u ons ook al? 

Dekoor zingt

14:15 uur:

Een fantastische opvoering door Dekoor. Terwijl zij zingen zien we een diapresentatie met kunstwerken van kunstenaars uit de provincie Utrecht. Deze kunstwerken kunnen gekocht worden en de opbrengst daarvan gaat naar Vrienden WKZ.

13:50 uur:

Neurochirurg Bon Verweij werpt een blik op de toekomst van 3D-bioprinting (zie afbeelding hierboven). Onder leiding van Dr. Verweij werd onlangs voor het eerst ter wereld bij een patiënt een mensenschedel vervangen. De succesvolle operatie duurde wel 23 uur.

13:30 uur:
Prof. Dr. Frank Miedema vertelt waarom het cruciaal is dat het publiek beter gaat begrijpen hoe wetenschap tot stand komt. 

13:10 uur:
Ir. Karianne Lindenhovius, Ingenieur van het jaar 2014, is op dit moment aan het woord over succesvol innoveren in de zorg (zie foto hieronder).

13:00 uur:

De voorzitter van de Raad van Bestuur Prof. Dr. Jan Kimpen is de dagvoorzitter van de Catharijneconferentie en opent de middag (zie foto hieronder). 

12:30 uur:

De eerste gasten stromen binnen. Welkom allemaal en let’s go ‘Into the Future’. 

10:15 uur:
Ook via Facebook en Twitter kun je de Catharijneconferentie 2014 volgen. Vergeet niet te liken!

9:30 uur
Goedemorgen allemaal! Welkom op het liveblog van Vrienden UMC Utrecht. Hier lees je vandaag alles over en rondom de dertiende editie van de Catharijneconferentie. Het thema van dit jaar is ‘Into the Future’. Vanaf 12:30 vanmiddag zullen we al onze gasten verwelkomen. Bekijk hier het programma van vandaag: http://www.vriendenumcutrecht.nl/programma/

Gepubliceerd op 2014-09-17(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail