TRICALS van start

Woensdagmiddag 18 juni werd TRICALS onder leiding van Leonard van den Berg (hoogleraar Experimentele neurologie in het UMC Utrecht Hersencentrum en coördinator ALS Centrum Nederland) officieel geopend. TRICALS is een internationaal innovatief platform dat mensen met ALS overal ter wereld met ALS centra in academische ziekenhuizen en de farmaceutische industrie moet verbinden.

foto4.JPG

Op de foto staat Garmt, zelf ALS-patiënt. Hij mocht zich als eerste inschrijven voor TRICALS.

Stel je krijgt te horen dat je ALS hebt. Een vreselijke boodschap want ALS is een dodelijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar. In Nederland hebben ongeveer 1.500 mensen ALS.

TRICALS

Om de kans op nieuwe behandelingen te versnellen is op initiatief van ALS Centrum Nederland TRICALS in het leven geroepen. "TRICALS is opgericht om de kennis en kunde van ALS samen te brengen”, vertelt professor Leonard van den Berg (hoogleraar Experimentele neurologie in het UMC Utrecht Hersencentrum en coördinator ALS Centrum Nederland). “Door TRICALS zal de onderlinge communicatie tussen mensen met ALS, de farmaceutische industrie en ALS Centra intensiveren. Daarom kan TRICALS echt het verschil gaan maken en kunnen we mensen met ALS meer kans bieden.”

De infrastructuur van TRICALS staat, maar we zijn er nog niet. Ruim een half miljoen euro is nog nodig om tot en met 2018 met een toegewijd team bestaande uit een neuroloog, trials-expert, business developer, IT-medewerker, en communicatiemedewerker TRICALS verder op te zetten. Lees meer op www.vriendenumc.nl/als

Gepubliceerd op 2014-06-19(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail