Opbrengst voetbaltoernooi Coupe De Meern

Op zaterdag 30 mei vond op het sportcomplex van V.V. De Meern de negende editie plaats van Coupe De Meern. Op deze zonovergoten dag streden maar liefst 28 teams om geld in te zamelen voor het goede doel; Vrienden UMC Utrecht. Er is maar liefst €2.221,- ingezameld voor onderzoek naar acute leukemie (bloedkanker).

CoupeDeMeern2015uitreikingcheque.jpg

Coupe De Meern is een recreatief voetbaltoernooi waar gezelligheid en sportiviteit centraal staan. Het is tevens het grootste toernooi voor senioren in Utrecht en omstreken. De spelers en toeschouwers genoten naast het heerlijke weer ook van spannende wedstrijden en sublieme voetbalacties.

Groot bedrag voor onderzoek naar acute leukemie

De organisatoren van Coupe De Meern zijn zeer betrokken bij de leden van V.V. De Meern en de deelnemers van haar toernooi. Zij hebben om die reden de familie Bakker gevraagd om het goede doel van dit jaar uit te zoeken. Bij Marcel Bakker is namelijk in februari 2015 acute leukemie (AML) geconstateerd, drie dagen daarna is hij ook nog getroffen door een herseninfarct. Na drie hele zware chemokuren en een stamceltransplantatie gaat het – naar omstandigheden – redelijk goed. Daardoor was de keuze snel gemaakt, het geld dat is opgehaald wordt besteed aan onderzoek naar acute leukemie en stamceltransplantatie.

De familie Bakker heeft in de periode voor Coupe De Meern een mooi bedrag van €1.517,- ingezameld via vrienden en door een collecte in het ziekenhuis. De organisatie van Coupe De Meern kon door de inkomsten van de teams een cheque overhandigen van 250 euro. En na de geweldige speech van hematoloog-internist Moniek de Witte over het ziektebeeld werden de collectebussen goed gevuld. Deelnemers aan Coupe De Meern hebben in totaal 454 euro gedoneerd. Het totale bedrag is daarmee uitgekomen op €2.221,-.

Wij zijn de organisatoren, de deelnemers en vooral de familie Bakker zeer dankbaar voor dit mooie bedrag. Jullie hebben het geweldig gedaan!

Gepubliceerd op 2015-06-01(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail