De X-factor in hartfalen

Begin november is een gigantisch blauw pluchen hart aan een estafettetocht, de Hartstocht, gestart door heel Nederland. En niet zonder reden, integendeel. Hoe meer kilometers het hart aflegt, hoe meer geld er namelijk wordt ingezameld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.  

HesterdenRuijterTHUMB.jpg

Vrouwen ontwikkelen ander soort hartfalen

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij Nederlandse vrouwen. Tot nu toe is er voornamelijk onderzoek bij mannen gedaan, terwijl hart- en vaatziekten bij vrouwen zich anders ontwikkelen. Maar vrouwen krijgen wél dezelfde medische behandeling als mannen. Daarom is het hoog tijd voor meer onderzoek bij vrouwen. Hester den Ruijter, onderzoeker in het UMC Utrecht, doet onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. 

Hartstocht

Met de ludieke actie ‘de Hartstocht’ zet zorgverzekeraar Ditzo zich in voor onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. Lieke van Lexmond gaf bijna twee weken geleden het startschot om het hart kilometers te laten maken en geld in te zamelen voor onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. Na wat omzwervingen via Daphne Deckers, Heleen van Royen, Jan des Bouvrie en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen kreeg Hester het hart uiteindelijk te pakken en vloog zij ermee naar Washington. De tocht is te volgen op www.dehartstocht.nlDe Hartstocht duurt tot Kerstavond.

Waarom onderzoek naar het vrouwenhart?

Hester den Ruijter legt in dit filmpje uit waarom onderzoek nodig is.

Video: Waarom onderzoek naar het vrouwenhart?

[YouTube id=SEWUFk-2gE8 width=560 height=315] [/YouTube]

Meer geld nodig

Momenteel financiert de Hartstichting een deel van het initiatief Queen of Hearts, een onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Maar er is meer geld nodig! Ook u kunt het onderzoek van Hester steunen, bekijk de actiepagina op onze website.

Gepubliceerd op 2015-11-18(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail