Documentaire 'Dat beloof ik, deel 3' bij UMC Utrecht te zien

Op donderdag 11 en 18 december is in het UMC Utrecht het derde deel van de documentaire ‘Dat beloof ik’, te zien. Dit is het laatste deel van een serie over zeven jonge dokters die al zes jaar worden gevolgd in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling vanaf het moment van afstuderen. 

datbeloofikklein.jpg

De driedelige documentaireserie 'Dat beloof ik' was een project van Vrienden UMC Utrecht. In 'Dat Beloof Ik 3' ervaren de artsen een gevoel van onafhankelijkheid. Gedurende de opleiding zijn ze aan de hand meegenomen door de specialisten, maar ze zijn langzaam losgelaten en nu zijn ze er klaar voor om zelf specialist te zijn. 6 jaar lang hebben ze hier naartoe gewerkt. Zijn ze klaar voor deze stap? Hoe is het proces van afgestudeerd zijn naar specialist verlopen? Openharig praten de zeven artsen over hun ervaringen op het werk, maar ook over hun persoonlijke ontwikkelingen.

Personen

Eva is de afgelopen jaren als Tropenarts werkzaam geweest in Malawi, Afrika. Daar werkte ze in een lokaal ziekenhuis waar ze veel heeft geleerd en gezien. In Malawi is ze moeder geworden van haar dochter Blonde. Nu is ze terug in Nederland en begonnen aan de opleiding tot chirurg.

Mienke heeft een tijd onderzoek gedaan in San Diego. Ze wisselt haar werk als anesthesist af tussen onderzoek doen en werken op de OK. Ze is bijna klaar met haar opleiding tot anesthesist.

Anna, heeft nadat ze gestopt is met haar opleiding tot patholoog verschillende banen gehad. Ze werkt nu als Hoofd Donorarts bij Sanquin bloedbank.

Susan heeft haar opleiding tot revalidatie-arts afgerond en is nu specialist. Ze heeft inmiddels drie kinderen en onlangs is bij haar een auto-immuun ziekte vastgesteld. Hoe voelt het voor een arts om patiënt te zijn?

Roy zit volop in zijn opleiding tot chirurg. Ook hij heeft de rol van patiënt ervaren gedurende een operatie aan zijn amandelen. Roy voert zelf operaties uit en geniet volop van zijn opleiding.

Dawi heeft een tijd op de psychiatrie gewerkt en doet nu een stage Neurologie, allemaal met het doel om zoveel mogelijk kennis te vergaren voor het werk met de ouderen als Geriater. Zijn passie voor snowboarden is in de film te zien.

Stephan is zo goed als klaar met de opleiding Neurologie. Hij heeft de afgelopen jaren veel geleerd, maar is nu klaar voor het specialist zijn. Afgelopen jaar is hij vader geworden van zijn zoon Manuel.

Data

De documentaire is te zien op onderstaande data. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden. Jacqueline van Wijngaarden, teamcoördinator en docent Communicatie & Attitude onderwijs, zal de documentaire kort inleiden.

Donderdag 11 december, 17.15 uur – 18.15 uur, Groene collegezaal

Donderdag 18 december, 12.30 uur -13.30 uur, Groene collegezaal

Klik hier voor meer informatie over de documentaire 'Dat beloof ik'.

Gepubliceerd op 2014-12-09(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail