Eerste publieksprijs bij Ureka Mega Challenge

Woensdag 9 december strijden de overgebleven finalisten van de Ureka Mega Challenge om 50.000 euro waarmee ze een prototype van hun zorgidee kunnen ontwikkelen. Voor het eerst maken ze ook kans op een publieksprijs van 25.00 euro. 

Ureka-Mega-Challenge.jpg

De publieksprijs wordt beschikaar gesteld door Vrienden UMC Utrecht. Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. 

De vier finalisten:

FIXAID; Wietske Blom-Ham, Rob Kouwenhoven 
Per jaar komen 700 mensen binnen in het UMC Utrecht met verdenking van een nekfractuur. Ter bescherming wordt de nek gefixeerd met een harde nekkraag en schuimblokken. Uit onderzoek blijkt dat deze kraag veel pijn geeft, knelt en drukplekken veroorzaakt. Met FIXAID is dat verleden tijd. FIXAID fixeert de nek op een comfortabele manier zonder pijn en drukplekken!

CU App; Daniel Saris, Frank Backx, Ria Matthijssen 
Op de Mobility Clinic willen wij dat de juiste professionals op het juiste moment aanwezig zijn bij de patiënt. Dat kan met de CU App. Met een druk op de knop kun je met CU de juiste mensen oproepen. Dus niet meer zoeken en wachten op de fysiotherapeut, gipsmeester of het OK team! CU is slim, simpel en soepel in gebruik. CU is dé App die je morgen binnen handbereik wilt hebben!

Reis van 5: Merel Vingerhoets, Brenda Janssen 
Kinderen met kanker hebben vaak problemen met eten door smaakverandering, pijn en heftige eetbuien. Het piratenspel ‘De Reis van 5’ stimuleert deze kinderen om weer een gezond eetpatroon te ontwikkelen. In het spel krijgen zij opdrachten met voedsel gelinkt aan de schijf van vijf en verdienen zij goudstukken waarmee gespaard wordt voor beloningen. Ter ondersteuning kan via de App op maat voor elk eetprobleem een geschikte opdracht worden gekozen.

Vascoscoop; Jan Zijlstra, Huibert Tjabbes 
Bij nierpatiënten wordt door de chirurg een kortsluiting tussen slagader en ader aangelegd, een “shunt”, voor de hemodialyse. Het aanprikken van deze shunt (3 keer per week met 2 naalden) gaat vaak moeizaam met als gevolg onnodige pijn, bloeduitstortingen, stolsels en uiteindelijk verlies van de shunt. Met de Vascoscoop kunnen we dit voorkomen! De Vascoscoop wordt om de arm aangebracht en maakt de shunt zichtbaar. Hierdoor heeft de prikker beide handen vrij om de shunt in één keer goed aan te prikken.

Meer informatie

Meer weten over de Ureka Mega Challenge? Kijk op www.vriendenumcutrecht.nl/ureka.

 

Gepubliceerd op 2015-11-19(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail