Gastenverblijf bouwkundig succesvol opgeleverd

Met trots kunnen wij delen dat er weer een mijlpaal is bereikt: het Gastenverblijf van het UMC Utrecht Cancer Center is bouwkundig succesvol opgeleverd.

gastenverblijf

Familie en naasten zijn vanaf 1 juli welkom in het Gastenverblijf van het UMC Utrecht Cancer Center. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om familie en naasten van patiënten met kanker een gastvrij onderkomen te bieden binnen de muren van het ziekenhuis. Dat laatste is bijzonder: patiënt en familie verblijven dag en nacht onder hetzelfde dak, op slechts enkele minuten lopen van elkaar. 

"Je moet bij wijze van spreken ‘s nachts in je pyjama even naar je naaste kunnen."- initiatiefnemer professor Elsken van der Wall over het Gastenverblijf.

Realisatie Gastenverblijf

In het Gastenverblijf draait het om rust, privacy, lotgenotencontact, aandacht en samen kunnen zijn. De komst en inrichting van het Gastenverblijf is een gezamenlijke inspanning van het UMC Utrecht Cancer Center en Vrienden UMC Utrecht. Zonder steun van Stichting Roparun, Fonds NutsOhra, Zabawas, bijdragen van particulieren en de stimuleringsprijs van Vrienden UMC Utrecht zou dit project niet mogelijk zijn.

Stand van zaken rondom de bouw

"De bouw van een gastenverblijf is een uitzonderlijk project, omdat de omgeving anders is dan wat wij gewend zijn. Geen standaard ziekenhuisomgeving, maar een hotelomgeving. De gast moet echt even uit de ziekenhuissfeer zijn", aldus Rianne Kreijne, projectleider fysieke omgeving/bouw van het gastenverblijf. Bekijk hier de laatste stand van zaken rondom de bouw.

Gepubliceerd op 2016-06-06(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail