Financiering Gastenverblijf Cancer Center rond

Met trots delen we dat de financiering voor het focusproject 2013 ‘Gastenverblijf voor oncologische patiënten’ is gerealiseerd. Mede door grote financiële steun van Stichting Roparun en Fonds NutsOhra. Naar verwachting zal het verblijf eind 2014 haar deuren openen. Patiënten en hun familie kunnen straks terecht in een prachtig verblijf.

gastenverbljf.png

Een prettig 'thuis'

De ambitie is een prettig ‘thuis’ in het ziekenhuis te realiseren. Het draait om gastvrijheid, privacy, lotgenotencontact, aandacht en samen kunnen zijn. Het wordt een verblijf waar oncologische patiënten zich thuis voelen en waar ze zich rustig met hun familie kunnen terugtrekken.

Ontspanning, warmte en afleiding

Patiënten en hun familie kunnen straks terecht in een schitterend verblijf. Binnen de muren van het UMC Utrecht zal het Gastenverblijf vooral zorgen voor ontspanning, warmte en afleiding. “Patiënten moeten zich terug kunnen trekken en zich mentaal kunnen ontspannen voordat ze een behandeling ondergaan”, vertelt professor Elsken van der Wall, voorzitter UMC Utrecht Cancer Center en initiatiefnemer van dit project.

“Omdat het UMC Utrecht een specialistisch ziekenhuis is, komen mensen soms van ver. Ons ziekenhuis moet hen daarom de mogelijkheid geven om te kunnen overnachten en tegelijkertijd dicht bij de patiënt te kunnen zijn. Als familieleden van de patiënt blijven slapen in het Gastenverblijf, kunnen ze ’s nachts in hun pyjama de lift nemen naar de afdeling waar hun geliefde opgenomen ligt, zonder zich aan te hoeven kleden of een straat over te steken. Dit is uniek in de medische wereld.”

Volgende stappen

“Nu de financiering rond is moet het verblijf zo snel mogelijk worden gebouwd”, vertelt Marco Houterman, senior projectleider Vrienden UMC Utrecht. “We gaan concrete invulling geven aan de vormgeving. Architecten gaan daarbij een belangrijke rol spelen.” Naar verwachting zal het verblijf eind 2014 haar deuren openen. 

Sfeerimpressie

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van het Gastenverblijf. Dit filmpje werd gebruikt in de wervingscampagne. Ga naar ons foto-album op Facebook voor meer impressies van het toekomstige Gastenverblijf. 
[YouTube id=8x45_cattLM width=475 height=300] [/YouTube]

Met steun van Stichting Roparun, Fonds NutsOhra, Stichting Zabawas, een anoniem familiefonds, bijdragen van particulieren en een eigen bijdrage van het UMC Utrecht en onze Vriendenstichting zijn de totale kosten gedekt. 

Lees hier meer over het Gastenverblijf

Voor een sfeerimpressie, bekijk de video van het Gastenverblijf via de website www.vriendenumcutrecht.nl/gastenverblijf. [YouTube id=8x45_cattLM width=475 height=300][/YouTube]
Gepubliceerd op 2013-09-24(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail