Geweldig bedrag voor onderzoek hart- en vaatziekten bij vrouwen

Op 5 november begon een gigantisch blauw pluchen hart aan een estafettetocht door heel Nederland. En niet zonder reden, integendeel. Hoe meer kilometers het hart aflegde, hoe meer geld er namelijk werd ingezameld voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. 'De Hartstocht’ heeft 307.650 euro opgehaald.

HesterHartstocht.jpg

Afgelopen zeven weken heeft het blauwe pluchen hart ruim 29.000 kilometer afgelegd. De laatste meters van het hart werden afgelegd in de ‘All You Need Is Love’-bus waarmee Robert ten Brink op kerstavond geliefden bij elkaar bracht. Het blauwe hart, met een ingebouwd gps-systeem, moest zoveel mogelijk kilometers afleggen door Nederland. Hoe groter de afstand, hoe meer geld er werd ingezameld voor onderzoek naar hartfalen bij vrouwen.

Opbrengst voor onderzoek Hester

De opbrengst van de actie van verzekaar Ditzo gaat naar de Hartstichting. Het geld wordt volledig geïnvesteerd in onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen dat gedaan wordt door het Hart- en Vaatcentrum van het UMC Utrecht. Onderzoekster Hester den Ruijter: “Wij zijn blij met deze geweldige opbrengst van De Hartstocht, die ons in staat stelt om door te gaan met het onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat onderzoek staat nog in de kinderschoenen, maar is broodnodig omdat hart- en vaatziekten zich anders ontwikkelen bij vrouwen dan bij mannen. We danken Ditzo daarom voor de sympathieke campagne en de gulle gift.”

Steun ook

Ook geld doneren aan het onderzoek van Hester? Dat kan via onze website.

Lees meer over het onderzoek naar hartfalen bij vrouwen.

Gepubliceerd op 2015-12-28(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail