Hyacintenactie voor jongvolwassen met kanker

Het UMC Utrecht Cancer Center heeft vrijdag 8 januari meegedaan met de HAYAcintenactie. In elf ziekenhuizen, waaronder het UMC Utrecht, zijn hyacinten verkocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor jongvolwassen met kanker.

Hyacint5.jpg

Het doel van de actie is om de zorg voor deze doelgroep te verbeteren, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en de kennis en kunde een structurele plek te geven in de diverse opleidingen voor zorgprofessionals. Voor het tweede jaar organiseert het Nationaal AYA (Adolescents & Young Adults) platform samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de HAYAcintenactie.

Patiënten in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, voor het eerst gediagnosticeerd met kanker, missen vaak een plek waar ze terecht kunnen met hun eigen, leeftijdsspecifieke vragen over bijvoorbeeld studie, werk, verzekeringen, relaties en gezinsplanning. Om voor deze kankerpatiënten één aanspreekpunt te creëren, ging vorig jaar oktober een tweede AYA-poli in het UMC Utrecht Cancer Center van start. Het Radboudumc te Nijmegen startte al eerder met de AYA-poli, waarbij AYA staat voor Adolescent and Young Adult.

De HAYAcintenactie heeft uiteindelijk ruim 1.650,- opgeleverd. Een geweldig bedrag!

In de media

RTV Utrecht deed verslag. Bekijk de uitzending terug.

Gepubliceerd op 2016-01-11(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail