'Op deze manier kan ik iets terug doen voor het UMC Utrecht'

Jenny Luteijn werd in 2005 voor het eerst opgenomen in het UMC Utrecht, toen nog het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU). Gedurende die twintig jaar heeft ze op meerdere afdelingen gelegen, met als dieptepunt een maand op de intensive-care. Ondanks een heftige tijd kijkt ze positief terug op deze periode.

Quote-Jenny-Luteijn.png

Mevrouw Luteijn vertelt: “Toen ik twintig jaar geleden voor het eerst in het UMC Utrecht (toen nog het AZU) kwam voor behandeling van couperose, werd de ziekte van Raynaud bij mij geconstateerd. Dit is een ziekte waarbij de bloedstroom naar handen en voeten vermindert. De huid van mijn vingertoppen was heel dun geworden. Na vele bloedonderzoeken werd een jaar later vastgesteld dat ik SLE had, een auto-immuunziekte waardoor het afweersysteem ontregeld wordt.

In 2005 werd ik heel erg ziek. Na een bezoek aan de huisarts werd ik per ambulance met spoed naar het AZU gebracht.  Ik dacht bij mezelf: ik ben in goede handen, nu wordt er echt voor me gezorgd. Dat bleek inderdaad het geval. Ik heb een maand op de IC gelegen met een zware longontsteking en bloedvergiftiging, een episode die je nooit meer vergeet. Daarna heb ik zes weken op de afdeling Immunologie en Reumatologie gelegen. In al die weken ben ik erg liefdevol verpleegd.

Inmiddels ben ik 69 en sta ik weer midden in het leven. Ik heb genoeg energie om te blijven werken en dingen te ondernemen. Ik volg bijvoorbeeld de medische colleges voor ouderen in het UMC Utrecht (in het kader van HOVO, red.). Ik raad iedere oudere aan HOVO-colleges te volgen.

Ik heb een sterke band met het UMC Utrecht. Dit heeft te maken met de warme manier waarop ik ben behandeld door de verpleegkundigen, artsen en ander personeel. Ik ben dankbaar dat ik na twintig jaar nog steeds welkom ben in het UMC voor controle van mijn SLE. Toen ik een folder van Vrienden UMC Utrecht las, ben ik vaste donateur geworden, omdat ik iets wil terugdoen. Het UMC Utrecht is een fantastisch ziekenhuis en de projecten van Vrienden UMC Utrecht zorgen ervoor dat de voorzieningen nog beter worden.”

Ook u kunt iets terug doen voor het UMC Utrecht en donateur worden van Vrienden UMC Utrecht. Dit kan met een eenmalige bijdrage of voor een vast bedrag per maand

Gepubliceerd op 2013-12-13(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail