Kniedistractor in Tijd voor MAX & Hallo Nederland

Artrose is één van de drie hoofdvormen van reuma. Van alle vormen van reuma komt artrose het meeste voor. Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben artrose. Wat dat precies is vertelt dokter Ted van Essen in Tijd voor Max & Hallo Nederland. Een UMC Utrecht patiënt was ook aanwezig in de uitzending en vertelt over zijn ervaring met een gewrichtsbesparende behandeling door middel van een kniedistractor.

Still-Max-en-Nederland.jpg

1 op 10 mensen in Nederland krijgt last van artrose. Met pijnklachten, stijfheid en beperking in bewegingsvrijheid tot gevolg. De impact op je leven is enorm. Op sociaal en sportief vlak, maar ook op het gebied van je loopbaan. Een doorbraak in de behandeling van ernstige knie-artrose lijkt een gewrichtsbesparende behandeling met de kniedistractor. Bij distractie worden de botuiteinden in het kniegewricht uit elkaar gehouden, zodat het aangetaste kraakbeen kan herstellen. Gewrichtsdistractie van ongeveer 2 maanden kan in meer dan 80% van de gevallen een prothese tenminste 5 jaar uitstellen.

Tijd voor MAX & Hallo Nederland

In de uitzending van Tijd voor MAX & Hallo Nederland vertelt een patiënt van het UMC Utrecht, uit de eerste onderzoeksfase naar een gewrichtsbesparende behandeling, over zijn ervaring met de kniedistractor.

Bekijk de uitzending van Tijd voor MAX & Hallo Nederland terug.

 

Kunnen mensen met knie-artrose straks soepeler bewegen?

Vrienden UMC Utrecht zet zich actief in om deze innovatieve behandeling toegankelijk te maken voor de patiënt en brede toepassing voor alle ziekenhuizen in Nederland te realiseren. Het doel van de behandeling is het herstel van kraakbeen- en botweefsel. Het plaatsen van een prothese kan daardoor 5 tot 10 jaar worden uitgesteld. Bovendien wordt de noodzaak aan revisieoperaties verminderd. Dit is een enorme winst in kwaliteit van leven voor de patiënt. 

Onderzoek is noodzakelijk, onderzoek dat u kunt steunen!

Geeft u om baanbrekend artrose onderzoek? Steun dan direct dit project!

Gepubliceerd op 2015-10-15(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail