Mijlpaal: duizendste gast in het Gastenverblijf!

Vandaag, 10 april, werd de duizendste gast verwelkomd in het UMC Utrecht Gastenverblijf! ”Het is bijzonder waardevol dat wij zo dicht bij elkaar kunnen zijn”, vertellen meneer en mevrouw Van Brugge. Om de bijzondere mijlpaal te vieren kregen zij, namens coördinator Rina Linschoten, een mooie bos bloemen overhandigd.

gastenverblijf1000ebezoeker

Het Gastenverblijf is de logeerplek voor onze bezoekers en patiënten. Je kunt er bijvoorbeeld terecht wanneer je partner, familielid of vriend(in) in het UMC Utrecht is opgenomen, of als je zelf heel vroeg in het ziekenhuis moet zijn voor een opname of bezoek. De vrijwilligers van het Gastenverblijf staan al sinds september 2016 voor je klaar om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Thuis in het ziekenhuis

Het gastenverblijf telt 8 logeerkamers en een grote gezamenlijke huiskamer met open keuken. Naast de mogelijkheid om dicht bij naasten te zijn, is het gastenverblijf ook een plek waar mensen zich terug kunnen trekken, tot rust kunnen komen en even helemaal uit de ziekenhuissfeer weg kunnen zijn. Of juist een plek om een prettig gesprek te hebben met een andere gast of een vrijwilliger. Het doel is om u een warme, sfeervolle omgeving te bieden, waar u zich zoveel mogelijk thuis voelt.

Van ver

Binnen de muren van het ziekenhuis zorgt het Gastenverblijf zorgt vooral voor ontspanning, warmte en afleiding. “Patiënten komen uit heel Nederland, omdat UMC Utrecht zeer specialistische oncologische zorg biedt. Dankzij het Gastenverblijf kunnen de familieleden en naasten van onze patiënten dichtbij overnachten, waardoor ze zich dichterbij en veiliger voelen”.

Lees ook de verhalen van Corrie en Hans, die van ver moesten komen en dankzij het Gastenverblijf vaker dicht bij hun naasten konden zijn.

Help mee!

Dankzij vele donaties heeft het Gastenverblijf aan al duizend mensen een gastvrij onderdak kunnen bieden. Structurele steun blijft echter nodig om bijvoorbeeld de prijs voor een overnachting laag te houden, vrijwilligers in het zonnetje te zetten en in de toekomst financiële mogelijkheden te hebben om meubilair en inventaris te kunnen vernieuwen. Kijk op https://www.vriendenumcutrecht.nl/Projecten/kanker/gastenverblijf/ om ook te helpen.

Vrienden UMC Utrecht zet zich op nog veel meer manieren in voor een aangenaam verblijf. Steun bijvoorbeeld het initiatief van de ‘bedhoodie’ om patiënten meer privacy te geven (https://www.vriendenumcutrecht.nl/Projecten/kanker/bedhoodie/) of draag bij aan een verwenmoment voor patiënten (https://www.vriendenumcutrecht.nl/Projecten/patient-heeft-de-regie/verwenmomenten-voor-patienten/).

 

Gepubliceerd op 2018-04-10(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail