Opbrengst motorrit naar onderzoek hersenbloedingen

Onlangs organiseerde Café de Paardenstal uit Oudenbosch een motorrit. Het totale bedrag aan inschrijfgeld en de vrijwillige donaties is bestemd voor het project 'Help een hersenbloeding voorkomen'. Het bedrag dat is opgehaald is €460. "Wij hopen een steentje bijgedragen te hebben aan het onderzoek", aldus Linda Vermeulen van de Paardenstal. 

3_2.jpg

Op de foto: De organisatie van de mottorrit. 

Help een hersenbloeding voorkomen

Aan de mottorrit deden zo'n 40 mensen mee. De opbrengst gaat naar een onderzoek naar subarachnoïdale bloedingen, uitgevoerd door professor Rinkel. Een bloeding tussen de hersenvliezen (subarachnoïdale bloeding (SAB)) is een vorm van beroerte die vaak op jonge leeftijd optreedt, met ernstige gevolgen bovendien. Een beroerte is de verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Bij een beroerte werkt plotseling een deel van de hersenen niet meer. In Nederland krijgen ongeveer 1.200 patiënten per jaar een SAB van wie 30% overlijdt. Van de patiënten die het overleven houdt 50% ernstige restklachten. 

Professor Rinkel willen een onderzoek opzetten om de effectiviteit van screening te verbeteren. Bekend is dat eerstegraads familieleden (broers/zussen, ouders en kinderen) van een patiënt met een SAB, een verhoogde kans hebben om ook een SAB te krijgen. Lees meer over dit onderzoek

We willen cafe De Paardenstal enorm bedanken voor dit mooie intitatief. 

Gepubliceerd op 2014-09-04(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail