Risico recidief verkleinen door e-learning

U kunt zich voorstellen dat Vrienden UMC Utrecht stuk voor stuk belangrijke projecten wilt realiseren om het voor patiënten (nog) beter te doen. Vanaf nu zetten we elke maand één project daarvan in de spotlight. Met dit project willen wij u inspireren ons te helpen, zodat het project daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Deze maand vragen we speciale aandacht voor het project 'E-learning voor leven na een hartinfarct'. 

e module

Leefregels na een hartinfarct

Binnen een half jaar krijgt 3% een hernieuwd (recidief) hartinfarct. Door leefregels (gezonde voeding, bewegen en medicatie) te volgen wordt de kans op een recidief verminderd. Patiënten en diens naaste(n) hebben de behoefte om digitaal (online) vaardigheden te leren, waardoor de leefregels beter ingepast kunnen worden in hun leven. De cardiologie van het UMC Utrecht wil hiervoor een e-learning hartinfarct ontwikkelen, patiënten worden hier nauw bij betrokken.

Zorgvernieuwing via eHealth

Er zijn duizenden toepassingen in Nederland ontwikkeld om een gezondere leefstijl te krijgen, maar om deze te gebruiken moeten mensen al gemotiveerd zijn en zelfmanagement vaardigheden bezitten. E-learnings (online toegankelijke modules) waarbij de hartpatiënt handvatten krijgt aangereikt bestaan nog niet in Nederland. Daarom wil de cardiologie van het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum in samenwerking met de afdeling interactieve media een 'E-learning hartinfarct' ontwikkelen. Via deze module kunnen allereerst patiënten van het UMC Utrecht, maar later ook andere hartpatiënten op een speelse manier vaardigheden leren via een computer of tablet, waardoor de leefregels beter ingepast kunnen worden in hun leven. 

Leerstof 'E-learning hartinfarct' 

De patiënt wordt aangezet tot nadenken zodat hij/zij inzicht krijgt in:

  • welke klachten bij zijn/haar hartinfarct hoorden;
  • wat (en hoe) te doen om de kwaliteit van leven te verbeteren en het risico op een nieuw hartinfarct te verkleinen;
  • wat te doen wanneer er opnieuw klachten zijn.

Helpt u mee?

Wij willen erg graag dit project te realiseren. Voor de ontwikkeling van de e-learning is €25.000 nodig, geeft u ook?

e modulehartinfarct

Gepubliceerd op 2016-07-21(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail