Radar over onderzoek naar hartfalen bij vrouwen

Maandagavond 23 november heeft het programma Radar aandacht geschonken aan onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. Dit onderzoek staat onder leiding van Hester den Ruijter, onderzoekster bij het Hart- en vaatcentrum van het UMC Utrecht.

IMG3608.JPG

Hartfalen bij vrouwen

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij Nederlandse vrouwen. Tot nu toe is er voornamelijk onderzoek bij mannen gedaan, terwijl hart- en vaatziekten bij vrouwen zich anders ontwikkelen. Maar vrouwen krijgen wél dezelfde medische behandeling als mannen. Oorzaak? Gebrek aan kennis over hartfalen bij vrouwen.

Hester: “Ik ga me de komende jaren inzetten om te begrijpen waarom vrouwen een ander type hartfalen ontwikkelen dan mannen. Hiervoor heb ik de hypothese bedacht dat de oorzaak hiervan ligt in de regulering van vrouwelijke geslachtschromosomen. Dat geldt als een innovatief, vernieuwend uitgangspunt in de medisch-wetenschappelijke wereld.”

Radar 

Radar besteedt in de uitzending aandacht aan het belang van dit onderzoek en dat het belangrijk is dat hier genoeg geld voor wordt ingezameld.

Bekijk hier de uitzending.

Steun ook

Geld doneren aan het onderzoek van Hester? Dat kan via onze website.

Lees meer over het onderzoek naar hartfalen bij vrouwen

Gepubliceerd op 2015-11-23(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail