Singelloop tegen reuma 2015

Op 27 september liep Team Radstake de Singelloop 2015 in Utrecht. De onderzoeksgroep zette zich in om zo veel mogelijk geld op te halen voor belangrijk onderzoek naar de ernstige en zeldzame ziekte Systemische sclerose.

Singelloop.JPG

“We willen al onze energie steken in het ophalen van zoveel mogelijk geld dat ten goede komt aan ons onderzoek naar deze ziekte” zegt Timothy Radstake die in het UMC Utrecht een onderzoeksgroep leidt die onderzoek doet naar Ssc. “Met ons onderzoek willen we de kennis over deze ziekte vergroten zodat er hopelijk sneller nieuwe medicijnen komen.”

Fouten in het afweersysteem spelen een belangrijke rol bij deze ziekte en met hun onderzoek wil het team van Radstake die fouten opsporen. De informatie uit hun onderzoek kan overigens ook voor andere aandoeningen van groot belang zijn en voor doorbraken zorgen. Sclerodermie betekent letterlijk ‘harde huid’. Een van de vormen van Sclerodermie is Systemische sclerose (Scc), een zeldzame en ernstige aandoening van de huid en de interne organen. De ziekte zorgt voor een toename van bindweefsel in de huid en in de organen, bijvoorbeeld in het spijsverteringskanaal, de longen of het hart. De ziekte lijdt tot invaliditeit en versneld overlijden en er bestaat nog geen effectieve behandeling voor.

Draagt u ook bij?

Help team Radstake zoveel mogelijk geld op te halen en doneer via JustGiving.

Gepubliceerd op 2015-09-27(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail