Start bouw gastenverblijf UMC Utrecht Cancer Center

Voorzitter van het UMC Utrecht Cancer Center, prof. dr. Elsken van der Wall, gaf vanochtend het startsein voor de bouw van het Gastenverblijf. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om familie en naasten van patiënten met kanker een gastvrij onderkomen te bieden binnen de muren van het ziekenhuis. Dat laatste is bijzonder: patiënt en familie verblijven dag en nacht onder hetzelfde dak, op slechts enkele minuten lopen van elkaar. 

opening-gastenverblijf-003.jpg

Foto: Michael Beenhakker en Elsken van der Wall geven het startsein van de bouw van het Gastenverblijf.

Overnachten

In het Gastenverblijf, op de 3e verdieping van het ziekenhuis, komen acht tweepersoonskamers, een gezamenlijke huiskamer en een keuken. Binnen de muren van het UMC Utrecht Cancer Center zorgt het Gastenverblijf zorgt vooral voor ontspanning, warmte en afleiding. “Patiënten komen uit heel Nederland, omdat het Cancer Center zeer specialistische oncologische zorg biedt. Dankzij het Gastenverblijf kunnen niet alleen de familieleden en naasten van onze patiënten dichtbij overnachten. Ook patiënten die van ver komen, kunnen gebruik maken van het Gastenverblijf. Zij kunnen er bijvoorbeeld de nacht voorafgaand aan hun behandeling overnachten, zodat ze op de dag van behandeling geen inspannende reis hoeven te maken. Zo kunnen zij zich in alle rust mentaal ontspannen en voorbereiden op de behandeling. ”Ik ben ontzettend blij dat we, mede dankzij de bijdrage van sponsoren, onze patiënten en hun familie over een paar maanden deze mogelijkheid kunnen bieden,” aldus prof. dr. Elsken van der Wall. De officiële opening vindt plaats op 1 september 2016. 

Noodzaak

In het Gastenverblijf draait het om rust, privacy, lotgenotencontact, aandacht en samen kunnen zijn. De komst en inrichting van het Gastenverblijf is een gezamenlijke inspanning van het UMC Utrecht Cancer Center en Vrienden UMC Utrecht, waarbij de vriendenstichting geld beschikbaar heeft gesteld en geworven onder meer bij Stichting Roparun. Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: “Wat een prettig en gastvrij onderkomen kan betekenen, zowel voor de patiënt als voor familie en naasten, weten wij maar al te goed. Een Gastenverblijf is geen luxe maar noodzaak, evenals een smaakvolle inrichting ervan. Het is belangrijk dat mensen zich er prettig voelen. Wij leveren hier dan ook graag een bijdrage aan.” Stichting Roparun doneert 370.000 euro voor het Gastenverblijf.

Zonder steun van Stichting Roparun, Fonds NutsOhra, Zabawas, bijdragen van particulieren en de stimuleringsprijs van Vrienden UMC Utrecht zou het Gastenverblijf niet gerealiseerd kunnen worden.

In de media

Radiofragment RTV Utrecht over het Gastenverblijf, vanaf min 39:14.  

Nieuwsmagazine "U Vandaag" Reportage RTV Utrecht startsein bouw Gastenbouw, vanaf min 7:50

Sfeerimpressie

Voor een sfeerimpressie bekijk hier de video van het Gastenverblijf.

[YouTube id=iDO4_S5KwkA width=500 height=300] [/YouTube]

Gepubliceerd op 2016-03-07(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail