UMC Utrecht – Cancer Care Challenge

Afgelopen zondag was het zover. Meer dan 20 teams stonden aan de start van de uitdaging bij de UMC Utrecht – Cancer Care Challenge. Een actie om geld in te zamelen voor verdere verbetering van kankerzorg, opgezet door het Julius Centrum en het UMC Utrecht Cancer Center.

UMC Challenge Groepsfoto

De setting voor deze uitdaging, de Utrecht Triathlon, was prachtig. Aan het heldere water van Strijkviertel, blonk in de stralende zon een professioneel opgezet triathlonparkoers. Na uitgebreid ontvangst bij de UMC Utrecht tent en een groepsfoto in UMC-tenue, was het tijd voor de chequeuitreiking waarop een bedrag van bijna 8.500 euro prijkte. Toen Jos Kuilboer, fanatiek sporter en manager van het UMC Utrecht Cancer Center, de cheque in ontvangst genomen had, mochten de eerste dappere strijders voor het goede doel te water.

Sportieve UMC-ers

Er waren 37 UMC-ers die streden voor het goede doel. Prachtig om te zien hoe deze, ervaren en minder ervaren sportlieden, zichzelf overwonnen om bij de te dragen aan de verdere verbetering van samenwerking bij kankerzorg. Alle deelnemers, waaronder hoogleraren, huisartsen, huisartsen in opleiding, oncologie-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, onderzoekers en andere dapperen met hart voor het goede doel, waren moe maar enthousiast. Al tijdens de “cooling down” waren de plannen voor een UMC Challenge 2017 weer gemaakt.

Het was een prachtige dag, met als geweldig (voorlopige) opbrengst 8.500 euro via het actieplatform van Vrienden UMC en een grote groep mensen die samen een hele mooie ervaring hebben gedeeld. 

Gepubliceerd op 2016-07-12(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail