Voetbaltoernooi Coupe De Meern voor het goede doel

Op 30 mei a.s. vindt het voetbaltoernooi Coupe De Meern plaats. Dit jaar is Vrienden UMC Utrecht door de organisatie, maar vooral door Marcel Bakker, als het goede doel gekozen! Met dit toernooi wordt geld opgehaald voor de behandeling van acute leukemie via stamceltransplantatie.

coupe-de-meern_3.jpg

Marcel kiest voor Vrienden  UMC Utrecht

"Ik ben Marcel Bakker (45 jaar), vader van twee kanjers (19 en 17 jaar) en man van Willeke. Ik was trainer van de A7 bij VV de Meern en voetbal zelf bij UVV 5. 15 februari 2015 is er bij mij acute leukemie (AML) geconstateerd. Drie dagen daarna ben ik ook nog getroffen door een herseninfarct. Na drie hele zware chemo kuren en stamceltransplantatie gaat het redelijk goed met mij. Ferdinand en Marco (organisatie Coupe De Meern)  hebben aan mij gevraagd of ik dit jaar het goede doel wilde bepalen. JA GRAAG was mijn reactie. Lang hoefde ik niet te zoeken naar het goede doel. Onderzoek naar leukemie/stamceltransplantatie bij Vrienden UMC Utrecht is het geworden."

Onderzoek naar acute leukemie en stamceltransplantatie

Acute myeloïde leukemie (AML) is een vorm van acute leukemie. Leukemie is een ander woord voor bloedkanker. Deze vorm van leukemie is een kwaadaardige en levensbedreigende beenmergziekte. Iedereen kan AML krijgen, maar het komt vaker voor bij volwassenen. Per jaar krijgen ongeveer 600 mensen in Nederland te horen dat zij AML hebben. Bij AML neemt in korte tijd (dagen tot weken) een snelle woekering van kwaadaardige leukemiecellen de plaats in van de normale bloedaanmaak. Daardoor verspreiden de kwaadaardige leukemiecellen zich door het lichaam via bloed en lymfevaten. Een behandeling naar mogelijke genezing - waar deze editie van Coupe De Meern geld voor inzamelt - is stamceltransplantatie. Doel van deze behandeling is om via stamceltransplantatie weer voldoende gezonde stamcellen terug te krijgen in het lichaam. Er worden dan kunstmatig gezonde stamcellen (van een donor) in de bloedbaan geplaatst.

Wij wensen hen een succesvol en sportief toernooi toe! Mocht u de deelnemers van Coupe De Meern willen steunen, neem dan contact op met de organisatie van Coupe De Meern

Gepubliceerd op 2015-05-22(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail