Vrienden verrassen patiënten met wenslichtjes

In het UMC Utrecht zijn opgenomen patiënten vandaag verrast met een wenslichtje. Het is nooit leuk om in het ziekenhuis te liggen en zeker niet met kerst. Vrienden UMC Utrecht initieerde daarom een lichtjesactie om de patiënten een warm hart toe te dragen tijdens de feestdagen.

UitreikingWenslichtjesVriendenUMC.jpg

Foto: Aangenaam verrast is mevrouw Leensen met het wenslichtje die zij ontving van Wil van Dijk, vrijwilliger van Vrienden UMC Utrecht.

In samenwerking met afdeling voeding zijn de Vrienden langs alle verpleegafdelingen in het ziekenhuis gegaan. “Als je net rondom de feestdagen in het ziekenhuis ligt is dat extra vervelend, je mist de warmte en gezelligheid van thuis. We wilden wat doen om die sfeer toch een beetje in het ziekenhuis te krijgen”, aldus Suzan Hosmar, Vrienden UMC Utrecht.

Hartverwarmend

De wenslichtjes zijn dankbaar in ontvangst genomen. Hartverwarmend waren de reacties. De lichtjes toverden een glimlach op de gezichten van de patiënten.

Vrienden UMC Utrecht

Vrienden UMC Utrecht werft geld voor medisch onderzoek en innovaties om de best mogelijke zorg voor de patiënt te leveren. Lees meer over onze projecten.

Gepubliceerd op 2015-12-23(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail