'Walking Brain Games' voor hersentumoren

Studenten van Saxion Hogeschool Deventer organiseren in samenwerking met Stichting Zindividu op 22 mei het wandelevenement 'Walking Brain Games'. De opbrengst gaat naar het onderzoek naar hersentumoren

TheWalkingBrainGames

De diagnose hersentumor is een diagnose die elk jaar bij ongeveer 1500 personen wordt geconstateerd. Van de personen die de diagnose hersentumor krijgen, overleeft slechts 0,3% deze ziekte; een percentage dat dus nagenoeg nihil is. Hier moet verandering in komen. Met behulp van een wandeltocht gaan studenten van Saxion Hogeschool Deventer letterlijk en figuurlijk een stap zetten om meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken.

The Walking BrainGames

Het wandelevenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting ZindividU. Fons de Visser is onderdeel van het organisatieteam en tevens oprichter van deze stichting. Een aantal jaren geleden werd hij zelf geconfronteerd met de diagnose hersentumor en behoort tot de 0,3% overlevenden. Vanuit zijn ervaring, en met alle mensen en specialisten in zijn netwerk, helpt hij nu andere mensen die deze diagnose te horen hebben gekregen. 

Gedurende de wandeltocht zullen deelnemers een afstand afleggen van ongeveer 6 kilometer door het Lankheet, een landgoed ten zuiden van Haaksbergen. Onderweg zijn drie tussenstops waarbij testen uitgevoerd worden die het belang van het goed functioneren van het brein naar voren laten komen. Deze testen zullen het brein uitdagen, waardoor deelnemers de werking van hun eigen brein kunnen testen.

Onderzoek naar hersentumoren

Alle opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan het goede doel. "Het goede doel dat wij, in samenwerking met stichting ZindividU, hebben gekozen is Vrienden UMC Utrecht. Zij zullen er voor zorgen dat het opgehaalde geld gebruikt zal worden voor onderzoek naar hersentumoren."

Een steentje bijdragen? 

Kijk voor meer informatie over het evenement en de inschrijving op de facebookpagina The Walking BrainGames.

Gepubliceerd op 2016-05-17(%d %b %Y)
Algemeen Nut Beogende Instelling
UMC Utrecht

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Contact

POSTADRES
Huispost D01.343
Postbus 85500, 3508 GA Utrecht

IBAN NL51 RABO 0123 6425 15
kvk 56083777

tel 088 756 1010
e-mail